• Hanne Schønning, Kommunikationskonsulent, FRDK

FRDK øger samarbejdet med de svenske FRDK medlemmer

På opfordring fra flere svenske FRDK-medlemmer tog kommunikationsudvalget i FRDK fredag 3. maj en tur til Halmstad i Sverige. De svenske medlemmer finder FRDK interessant og velfungerende og ønsker om muligt et endnu tættere samarbejde på tværs af landegrænsen.

Foto: Niels Damsgaard Hansen (som mangler på billedet)

Fra venstre: Håkan Nilsson, Philip Hedeng, Jenny Höchert, Hanna Williams, Ulf Hallén, Per-Erik Andersson, Martin Krokstorp, Søren Søndergaard, Henrik Terp, Hanne Schønning, Søren Ilsøe og Karl Jørgen Nielsen

Muligheder blev drøftet

I Sverige er der mange små foreninger med forskellige interesser, men der findes ingen decideret sammenslutning for interesserede i pløjefri dyrkning og Conservation Agriculture. Systemerne er heller ikke anerkendte blandt rådgivere i Sverige. Der er derfor ikke overblik over hvor mange interesserede landmænd, der findes i Sverige ej heller antallet af ERFA-grupper. Samtidig er Sverige et stort land, og landbrugene med interesse for pløjefri dyrkning ligger meget spredt i hele landet. FRDK kan bidrage fagligt til interesserede landmænd, både gennem rådgivning af ERFA-grupper, men også gennem faglige nyhedsbreve og artikler på svensk blandt andet ved at inddrage svenske journalister med viden og engagement i pløjefri dyrkning i bred forstand. For at styrke og udvide samarbejdet udover det nuværende niveau, fordrer det, at der indmeldes endnu flere svenske landmænd som medlemmer af FRDK.

Næste step

Det blev på mødet besluttet, at en arbejdsgruppe bestående af fire fra Sverige og fire fra Danmark arbejder videre med:

  1. Strategi for samarbejdet Danmark/Sverige i regi af FRDK

  2. Strategi for at få endnu flere svenske medlemmer i FRDK

  3. Efteruddannelse af svenske rådgivere

  4. Formidling på svensk i nyhedsbreve og FRDKnyt

  5. Samarbejde med svenske journalister

22 visninger
Udvalgte nyheder
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Seneste nyheder
Arkiv

© FRDK, Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK
Industrivænget 22, 3400 Hillerød
CVR: 25057481