• Jacob Winther Nymand, FRDK

shopFRDK tilbyder også økologiske frø

Inden shopFRDK lukker for køb på lørdag den 15. februar, kan vi igen i år tilbyde et udvalg af økologiske frø. Lad os her alene fremhæve rødkløver (Rozetta) til 48,36 kr/kg. Rødkløver er meget populær som grøngødning hos økologer. Det fås ikke billigere nogen steder. Husk at sige det til en økolog, hvis du kender en. Det er kun FRDK-medlemmer, der kan handle, men det er meget nemt at blive medlem lige her.

Adgang til shopFRDK.dk

Yderligere oplysninger hos:

Jacob W. Nymand mobil 21 55 27 28 eller e-mail frdk@skjalm.dk

Sæsonen er knapt gået i gang; men husk at frø, der skal sås tidligt skal bestilles nu for at få del i de gode priser, som vi har forhandlet til jer.

MFO med bælgplanter

På ukurante arealer kan du få det optimale ud af MFO reglerne ved udsåning af blandinger med mange blomstrende arter, der vil pynte hele sommeren. Du kan f.eks. forkæle bierne med vores TG-4 MFO bestøverbrak. På MFO arealer, der ikke skal tælle som lovpligtig efterafgrøder, må man gerne iblande bælgplanter, der kan sikre noget frodighed i jorden. Vi afprøvede sidste år et par blandinger, hvoraf den ene var meget vellykket. Se billeder.

Vi udsåede pr. ha:

  • 4 kg Seradel

  • 10 kg Vintervikke

  • 3 kg Perserkløver

  • 4 kg Aleksandrinekløver

  • 4 kg Bukkehorn

  • 3 kg Cikorie

Pris for ovenstående er ca. 650 kr/ha. Perserkløveren var fantastik med en lang blomstring og stor dækkeevne. Vintervikke og cikorie sikrede en dækning også henover vinteren. Måske denne recept kan inspirere andre, der gerne blander selv. For stor diversitet, kan man krydre blandingen med en sæk TG-4 bestøverbrak.

Undersåning

En måde at sikre en god vækst i efterafgrøderne er at så dem tidligt. Cikorie og de tre bælgplante-arter seradel, humlesneglebælg og perserkløver bliver ikke til meget, hvis de først sås sidst i august. De kan sås samtidigt med vårsæden og etablere sig under denne for derefter at skyde i vejret efter høst. Blodkløver kan også sås sammen med vårsæden. Hvis man vil afprøve denne form for samdyrkning, skal man være meget opmærksom på kemisk ukrudtsbekæmpelse. Som en tommelfingerregel kan de fleste bælgplanter klare de ukrudtsmidler, der er godkendt til kløverudlæg.

Bestil en "Sund jord stok"

FRDK har fået lavet en ”Sund jord stok” til at måle eventuelle bearbejdningssåler i jorden. Den er produceret i Danmark og har en oval knop, der lige passer i hånden. Der er markeringer på spyddet for hver 10 cm, så man hurtigt kan udregne, hvor dybt en eventuel bearbejdsningssål er i jorden. Ved bestilling sammen med frø er der ingen ekstra fragtomkostninger.

Bestil ”Sund Jord Stok”

Adgang til shopFRDK.dk

Udvalgte nyheder
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Seneste nyheder
Arkiv

© FRDK, Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK
Industrivænget 22, 3400 Hillerød
CVR: 25057481