• Hanne Schønning, FRDK

shopFRDK har gennemsigtige priser ved salg af frø til efterafgrøder

Overalt i Europa er der øgede krav om efterafgrøder. Derfor er markedet under pres og flere arter er desværre også blevet dyrere. Vi forudser, at populære arter og sorter bliver udsolgt, så gå straks ind i shoppen og få overblik over, hvad du har brug for.

Særlige blandinger og gennemsigtige priser er nøgleord for shopFRDK, som i lørdags skød årets salg af frø til efterafgrøder i gang. Læs den fine artikel fra Maskinbladet fredag den 1. maj her.

Man skal være medlem af FRDK for at handle i shopFRDK, gå direkte til shoppen her

Terra Gold CarbonFarm 2020 blanding erstatter Terra Gold 1 - Humus

Samling af artikler om efterafgrøder

Vi har samlet vores artikler om efterafgrøder her. Herfra har du blandt andet adgang til en liste med beskrivelse af arter og blandinger. Vi har også udarbejdet en tabel, hvor man kan se egenskaber for arterne såsom vinterfasthed, roddybde, optimal sådybde mm. Vi arbejder på at gøre tabellen mere overskuelig.

Mellemafgrøder

Husk også at bestille frø til mellemafgrøder, der kan erstatte en del af det lovpligtige efterafgrødeareal. Udover frøgræs er det kun olieræddike og sennep, der kan benyttes som lovpligtig mellemafgrøde. På LandbrugsInfo (kræver abonnement) er der en fin vejledning omkring lovgivning og dyrkning af mellemafgrøder. Ved tidlig høst er det også muligt at dyrke frivillige mellemafgrøder før sen såning af hvede eller rug. Her bør bruges storfrøede arter, der vokser hurtigere til. Du kan blande selv eller bruge blandingen FU5-Kvælstofbooster, der består af hestebønner, fodervikke, markært og blå bitter lupin.

Terra Gold CarbonFarm 2020

Efter to års afprøvninger på demoarealer rundt i landet, lancerer vi i år en blanding, som et nyt bud på en frivillig efterafgrøde. Den består af otte arter, der ikke svigtede hverken i det tørre efterår 2018 eller ved sen etablering i 2019. Blandingen består af:

  • 18 % Olieræddike (Sen blomstring)

  • 18 % Sandhavre

  • 4 % Honningurt (Mantelsat)

  • 25 % Fodervikke (Sommervikke)

  • 15 % Blodkløver (Inkarnatkløver)

  • 10 % Alexandrinekløver

  • 6 % Boghvede

  • 4 % Oliehør

Artikel i majudgave af i FRDK-nyt beskriver blandingen. Her giver jeg også forslag til arter, der kan tilsættes blandingen afhængigt af såtidspunkt og jordtype.

Vi håber mange af jer vil prøve blandingen og vende tilbage med jeres erfaringer.

Udvalgte nyheder
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Seneste nyheder
Arkiv

© FRDK, Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK
Industrivænget 22, 3400 Hillerød
CVR: 25057481