• Hanne Schønning, Kommunikationskonsulent, FRDK

shopFRDK har åben for salg indtil 7. juni - god økonomi i de frivillige efterafgrøder

Det er nu du skal planlægge både de pligtige og de frivillige efterafgrøder, som skal etableres her i juli og august. Husk på de flotte efterafgrøder der prægede landskaberne i 2018 og som gav en stor gevinst i form af næringsstoffer til sædskiftet og ikke mindst til den efterfølgende afgrøde. Eksempelvis har et indhold på 120 kg kvælstof i tør-biomassen pr. ha en værdi af 500-600 kr. og denne værdi kan langt hen ad vejen betale for både efterafgrødefrø og etablering. Dertil kan lægges værdien af de øvrige næringsstoffer samt andre fordele som lagring af humus og føde til mikroorganismer og de dybde borende regnorme.

Man skal være medlem af FRDK for at handle i shopFRDK, som lukker igen på søndag den 7. juni.

Foto: Søren Ilsøe fortæller om vigtigheden af efterafgrøder generelt og i Conservation Agriculture

Se hele videoen her

Værdi af næringsstoffer og humus opbygning

Efterafgrøder med høj biomasse holder godt på næringsstofferne, og det giver gevinst i form af sparet tilførsel i sædskiftet og den efterfølgende afgrøde. Eksempelvis er der i en Terra Gold Blanding målt en biomasse på 40 tons pr. ha, svarende til 3820 kg tørstof pr. ha med et indhold på 119 kg kvælstof pr. ha, 25 kg fosfor pr. ha og 155 kg kalium pr. ha. Denne værdi på mindst 500-600 kr. pr. ha kan langt hen ad vejen betale både udgifter til efterafgrøde frø samt etablering. Jacob Winther Nymand fortæller om fordelene i nedenstående video.

Se video her

Gevinst ved etablering før høst

Det er langt fra sikkert, at vi hvert år kan etablere efterafgrøder så tidligt som sidste år og derfor kan det være en ide at etablere før høst af afgrøden. Frederik V. Larsen fortæller i nedenstående video om gevinsten ved en etablering af frivillige efterafgrøder før høst.

Se video her

Køb frø til både pligtige og frivillige efterafgrøder i shopFRDK

Man skal være medlem af FRDK for at handle i shopFRDK, som lukker igen på søndag den 7. juni

Udvalgte nyheder
Seneste nyheder
Arkiv

© FRDK, Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK
Industrivænget 22, 3400 Hillerød
CVR: 25057481