• Hanne Schønning, Kommunikationskonsulent, FRDK

Roskilde Universitet opfordrer til samdyrkning af afgrøder

På den netop afholdte ”Gummistøvlekonference om fremtidens landbrug” torsdag 24. oktober hos Søren Ilsøe i Fjenneslev var et af temaerne samdyrkning eller companion cropping, som det også hedder. Henrik Hauggaard-Nielsen og Ane Kirstine Aare fra Roskilde Universitet (RUC), som samarbejder med Agrovi-projektet GMSR, deltog på dagen med at fortælle om EU-projektet ReMIX, som har til formål at udforske fordelene ved dyrkning af flere plantearter på samme mark.

Henrik Hauggaard-Nielsen forklarer i marken, hvordan samdyrkning kan udnyttes.

Foto: Ane Kirstine Aare

Øget interesse for biologi

I projektet er der vi fokus på, hvordan den enkelte landmand kan bruge samdyrkning på netop deres bedrift. Et antal landmænd er knyttet til projektet, og hos dem afprøves forskellige former for samdyrkning. I gruppen udveksles erfaringer, og det er netop det, som Roskilde Universitet peger på som vigtigt, når der skal tænkes ud af boksen og afprøves nye dyrkningsformer. Forskerne har stor forståelse for, at forandring er svær, så deres opgave er at hjælpe til at gøre den nemmere, fortalte Ane Kirstine Aare.

RUC og FRDK i samarbejde

Roskilde Universitet og FRDK samarbejder omkring facebook gruppe ”Samdyrkning i pløjefri afgrøder”. Her er der allerede en god debat, og både RUC og FRDK vil løbende slå materiale og andet op. Gruppen har lige knap 500 medlemmer og link til gruppen er her.

Udvalgte nyheder
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Seneste nyheder
Arkiv

© FRDK, Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK
Industrivænget 22, 3400 Hillerød
CVR: 25057481