• Hanne Schønning, Kommunikationskonsulent, FRDK

Mød international kendt fransk landmand og fortaler for pløjefri dyrkning

Landmanden og pioneren Frédéric THOMAS fra Frankrig gæster Danmark, nærmere betegnet Fyn, torsdag den 29. august. Vi planlægger et formiddagsmøde i marken på Barløsegaard ved Assens, hvor Frédéric THOMAS vil øse af sine erfaringer med blandt andet efterafgrøder og samdyrkning af afgrøder i det pløjefrie system.

Foto: Frederic Thomas blandt sine efterafgrøder

Tid, sted, pris og tilmelding til formiddagen

Tid: Torsdag den 29. august kl. 9.30 til 12.30

Sted: Barløsegaard, Skovvangsvej 9, Barløse, 5610 Assens

Pris: 300 kr. pr. person, inklusiv forplejning

Tilmelding: Hanne Schønning tlf. 30 66 40 72 eller e-mail hsc@frdk.dk

Oplært i udlandet

Frédéric Thomas stødte på minimal jordbearbejdning og Conservation Agriculture under hans landbrugspraktik ophold i USA, Australien og New Zealand samt på adskillige studieture over hele verden. I 1991 begyndte han promoveringen af ​​minimal jordbearbejdning og direkte såning i Frankrig. Hans stærke overbevisning om de økonomiske, agronomiske og miljømæssige interesser i disse systemer, har gjort det muligt for ham at udvikle solide færdigheder og en meget specifik ekspertise på dette område.

25 års erfaring fra familiegården

I 1996 overtog han familiegården. Det er en lidt sandfattig jord, der er tilbøjelig til tørke om sommeren og at være vandlidende om vinteren. Indførelsen af pløjefri dyrkning og direkte såning har ikke været let, men har hjulpet ham med at forstå endnu mere om jord, frugtbarhed, efterafgrøder og økosystemer.

En pioner

I 1999 lancerede han specialmagasinet “TCS”, der har til formål at fremme den tekniske udveksling mellem pionererne på området. I dag tegner magasinet sig for over 4500 abonnenter, hovedsageligt i Frankrig. Han har også været med til at oprette ​​foreningen BASE (Biodiversitet, landbrug, jord og miljø), og han har i 15 år været formand for dette aktive netværk af innovative landmænd, som idag tegner 1200 medlemmer. Takket være sine tekniske færdigheder og store viden om jord, er han nu en af specialisterne på dette område, hvor han ikke kun spiller en aktiv rolle i Frankrig men også i resten af verden.

For yderligere information se www.agriculture-de-conservation.com

138 visninger
Udvalgte nyheder
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Seneste nyheder
Arkiv

© FRDK, Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK
Industrivænget 22, 3400 Hillerød
CVR: 25057481