• Af Jon Birger Pedersen

Vil du afprøve companion crops i vinterraps i DIN mark?

Der er stigende interesse for companion crops i vinterraps i forbindelse med pløjefri dyrkning. Er du nysgerrig efter hvad det betyder for udbyttet i din mark, og er du interesseret i at være med til at undersøge det, så hører jeg gerne fra dig. Jeg arbejder til daglig blandt andet med udvikling af dyrkningen af vinterraps på SEGES, og jeg støder jævnligt på spørgsmål og interesse for companion crops.

Hvad skal der til?

  • Vi starter med et møde via computer den 24. juni kl. 8-9, hvor vi kan udveksle gode ideer til, hvordan vi laver det nemt og overskueligt for alle.

  • Når du skal så vinterraps her til august, skal du så 4 striber uden companion crops i din vinterraps mark. De 4 striber skal være så brede, at du kan tærske med fuldt skår med din mejetærsker, og der skal være en ligeså bred stribe med companion crops mellem striberne.

  • Til høst skal du høste de 4 striber med og de 4 striber uden companion crops hver for sig og tage en prøve af rapsfrøene, samtidig skal du for hver stribe noterer udbyttet fra din udbyttemåler på mejetærskeren. Prøverne af rapsfrø sender du til undertegnede.

  • Efter høst laver jeg en rapport, der viser de opnåede udbytter og forsøgssikkerheden i dem.

  • Beregninger med videre håndteres som det vi kalder et OnFarm forsøg, hvor du enten selv kan indrapportere data, eller sende dem til mig, så får jeg dem lagt ind.

Hvad får du ud af det?

Du får afprøvet, om du får merudbytte ud af companion crops i DIN vinterraps, og hører om andres erfaringer, blot ved at investere lidt ekstra tid ved såning og ved høst.

Kontakt

Er du interesseret? Så kontakt mig på jbp@seges.dk eller 20 28 2711

SENEST den 22. juni.

Udvalgte nyheder
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Seneste nyheder
Arkiv

© FRDK, Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK
Industrivænget 22, 3400 Hillerød
CVR: 25057481