• Hanne Schønning, FRDK

EU blokerer Østrigs planlagte glyfosatforbud

Genetic Literacy Projekt skriver på deres hjemmeside, at EU blokerer Østrigs planlagte glyfosatforbud og afviser påstand om, at ukrudtsmidlet skader menneskers sundhed.

Foto: Genetic Literacy Projekt

Uforenelig med EU-lovgivningen

Europa-Kommissionen har blokeret Østrig fra at gennemføre et planlagt forbud mod det kontroversielle glyfosat, viser et dokument, som POLITICO har set. Bruxelles anser Wiens bud om at forbyde herbicidet over bekymringer for dets indvirkning på menneskers sundhed og miljøet som uforeneligt med EU-lovgivningen, ifølge et brev sendt af Kommissionens generaldirektør for det indre marked Kerstin Jorna til den østrigske udenrigsminister Alexander Schallenberg, dateret 17. august. "I et område, der er reguleret af direkte gældende EU-lovgivning, kan medlemsstaterne ikke vedtage nationale bestemmelser, der vil påvirke den korrekte og fulde anvendelse af EU-lovgivningen," hedder det i brevet.

Læs hele artiklen fra Genetic Literacy Projekt her.

Udvalgte nyheder
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Seneste nyheder
Arkiv

© FRDK, Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK
Industrivænget 22, 3400 Hillerød
CVR: 25057481