• Hanne Schønning, Kommunikationskonsulent, FRDK

FRDK medlemskab giver adgang til ny viden - i denne uge om erosion

Som medlem af FRDK får du hver uge et FRDKnyhedsbrev, fyldt med ny viden fra både ind- og udland, erfaringer fra medlemmerne, faglige opdateringer samt kommende og spændende arrangementer fra hele landet. Det hele er naturligvis med fokus på pløjefri dyrkning samt Conservation Agriculture.

Er du ikke medlem? Så bliv det lige her.

I denne uges FRDKnyhedsbrev kan du blandt andet læse nogle medlemmers beretninger om, at pløjefri dyrkning giver hurtigere og mere farbare marker, end pløjede marker.

Harvet 10 cm, sået med Horsh Pronto. Foto 17/10 Gert Olesen, VKST

Pløjet og sået med Väderstad Rapid. Foto 17/10 Gert Olesen, VKST

Ikke pløjet kontra pløjet mark

Gert Olesen, PløjefriRådgiver i VKST, har sendt ovenstående billeder, der viser to nysåede vinterhvede marker, hvor forskellen er henholdsvis pløjet og ikke pløjet jord. De to marker ligger meget tæt på hinanden. Han fortæller, at det ikke er noget nyt, at pløjefri arealer er langt hurtigere og bedre at færdes på efter regn. Jo mindre jordbearbejdning, desto bedre afdræning. Aktuelt mangler der at blive udført en del ukrudtssprøjtninger i vintersæd og raps. Her er chancen for at det overhovedet kan udføres i dette efterår, væsentlig større i det pløjefri i forhold til hvor der er pløjet.

Ikke medlem? Så bliv medlem her

25 visninger
Udvalgte nyheder
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Seneste nyheder
Arkiv

© FRDK, Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK
Industrivænget 22, 3400 Hillerød
CVR: 25057481