• Hanne Schønning, Kommunikationskonsulent, FRDK

Hedejord øger optag af CO2, når indhold i atmosfæren stiger

Naturen er menneskets bedste ven, i hvert fald når det gælder bekæmpelsen af klimaforandringer. Det er nemlig ikke alt det, vi mennesker udleder, der bliver i atmosfæren. Faktisk er det sådan, at hver gang vi udleder CO2 til atmosfæren, hjælper naturen med at optage det meste af det igen. Danske forskere, under ledelse af Institut for Geovidenskab og naturforvaltning ved Københavns Universitet, har i et forsøg simuleret fremtidens klimaforandringer, og uanset klimaforandringer optager planterne mere CO2, som bliver lagret som kulstof i jorden. Et af de helt store spørgsmål, som klimaforskerne prøver at finde svar på, er derfor, om naturen også i fremtiden kan hjælpe os med at optage en stor del af den CO2, vi udleder.

Se et sammendrag af rapporten her

Udvalgte nyheder
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Seneste nyheder
Arkiv

© FRDK, Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK
Industrivænget 22, 3400 Hillerød
CVR: 25057481