TV2-Lorry: Danmarks Naturfredningsforening bakker nu op om Conservation Agriculture

Se indslag og læs artikel fra TV-2 Lorry om landmænd i Nordsjælland, der har droppet ploven og kastet sig over klimavenlig dyrkning af marken. Det betyder mindre CO2 i luften. Både forskere og Danmarks Naturfredningsforening ser store muligheder.

      Fotos: TV2 Lorry

 

50 nordsjællandske landmænd i front

Landmændene i Nordsjælland er helt i front, når det kommer til brugen af den skånsomme og klimavenlige dyrkningsmetode Conservation Agriculture. 50 nordsjællandske landmænd har bl.a. droppet ploven for at være med i et særligt forsøgsprojekt sammen med forskere på Københavns Universitet.

 

Modstandsdygtighed overfor klimaudfordringer

Den foreløbige konklusion er, at landmændene med den pløjefri dyrkningsmetode kan hjælpe miljøet og skabe mere biodiversitet. Og samtidig være med til både at bekæmpe og skabe modstandsdygtighed overfor de voldsomme klimaudfordringer, som forskerne vurderer, at der kommer i fremtiden. Med massive mængder regn og med lange perioder med tørke. 

 

Kilder: TV-2 Lorry: 8. maj 2019

  • "Uden plov: Landmænd hjælper miljø og klima..."  Læs artikel

  • "Landmand uden plov: Derfor mener miljøfolk, at det er et stort skridt på vejen." Læs artikel

  • "Landmand Larsens nye venner: Edderkopper, biller og regnorme." Læs artikel

Se indslag i 19:30  Nyhederne 8. maj 2019 - TV-2 Lorry:

 

  •  

 

 

 

 

Please reload

Udvalgte nyheder

Conservation Agriculture kan bidrage til Grøn Omstilling

16/09/2020

1/10
Please reload

Seneste nyheder
Please reload

Arkiv
Please reload

© FRDK, Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK
Industrivænget 22, 3400 Hillerød
CVR: 25057481