• Hanne Schønning, Kommunikationskonsulent, FRDK

FRDK medlemskab giver adgang til spændende artikler i FRDKnyt

I seneste nr. af FRDKnyt fra marts 2019, kan man blandt andet læse en spændende artikel af næstformand i FRDK, Søren Ilsøe. Artiklen omhandler, at der lige foran os ligger store muligheder for at løse nogle af de klima udfordringer, der for tiden debatteres voldsomt i alle medier. For at læse hele artiklen, skal du være medlem af FRDK . Er du ikke medlem? Så bliv det her.

Læs første del af artiklen herunder:

Vi kan det med klima- og undrer os over, at danske forskere og politikere ikke for længst er gået mereaktivt ind i at undersøge og understøtte denne lavthængende frugt

Foto: Niels Damsgaard Hansen fra Plantekongressen 2019

En kompleks debat

Klimaforandringer er det helt store debatemne for tiden, og der går ikke en dag, uden at vi mindes om det i pressen. Det bliver også et af de bærende temaer i det kommende valg til folketinget. Vi landmænd er ofte inddraget i debatten. Ikke mindst i relation til klimabelastning ved produktion af kød. Men forbrugerne bør også være opmærksomme på kompleksiteten i hele klimadebatten, nu hvor det står lysende klart, at internettet forurener lige så meget som hele flyindustrien. Vil du surfe på nettet, spise en bøf eller rejse på ferie til Thailand? Alle tre belaster i høj grad klimaet via en stor CO2-udledning.

Der skal lagres CO2 i jorden Hidtil har debatten udelukkende drejet sig om at begrænse udledningerne ved at finde andre energikilder. Men internationale forskere er enige om, at det ikke er nok! Der skal også lagres eller bindes CO2 fra atmosfæren for at begrænse stigningen i den globale temperatur. Nøgleelementet til binding af CO2 er planternes fantastiske fotosyntese, som opfanger CO2 fra luften og indbygger den i planternes biomasse. Skovrejsning hører vi hele tiden om. Men det er en langsom metode, der samtidig kræver, at tømmeret bliver brugt til byggematerialer og ikke afbrændes. Det kræver derfor store ændringer i materialevalg til byggeri, fordi stål og beton i langt højere grad skal udskiftes med træ.

Resten af artiklen kan læses i det seneste marts nummer af FRDKnyt.

Ikke medlem? Så bliv medlem her og få hele bladet FRDKnyt tilsendt med posten!

33 visninger
Udvalgte nyheder
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Seneste nyheder
Arkiv

© FRDK, Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK
Industrivænget 22, 3400 Hillerød
CVR: 25057481