• Af Produktekspert Anders Højte, FMR Maskiner

Fransk No-till og Strip-till til danske marker via FMR Maskiner

No-till, Undercut No-till, Strip-till med lille rækkeafstand, Strip-till med stor rækkeafstand - FMR Maskiner udbygger redskabssortimentet, så det nu både omfatter den velkendte MZURI strip-till maskine og et nyt fransk agentur under navnet SLY. Med de nye redskaber i sortimentet dækker den innovative maskinforretning alle behov for den type såmaskiner i Danmark.

Pressemeddelelse.

SLY producerer en række redskaber, men FMR Maskiner vil først og fremmest præsentere de danske landmænd og maskinstationer for to modeller – SLY Boss og SLY Stripcat 2.

Strip-till med rækkeafstand op til 80 cm SLY Stripcat 2 er som navnet antyder designet til strip-till dyrkning med stor rækkeafstand. Den spænder fra 45 – 80 cm mellem rækkerne, så de klassiske danske rækkeafstande for roer, spinat, raps, majs, osv. på 50 og 75 cm ligger pænt indenfor spændet.

Det kraftige redskab fungerer ved, at en tallerken placeret forrest gennemskærer materialet på overfladen, derefter kører to fritlæggerhjul, som skubber halm osv. til væk fra den stribe, hvori der skal sås. Herefter følger en harvetand, der bearbejder jorden og evt. placerer fast eller flydende gødning, voldene jævnes og et pakkehjul bearbejder overfladen af jorden, inden så-enheden kommer, placerer såsæden i den ønskede dybde og rillen lukkes.

SLY producerer en række redskaber, men FMR Maskiner vil først og fremmest præsentere de danske landmænd og maskinstationer for to modeller – SLY Stripcat 2 og SLY Boss.

SLY Stripcat 2 er ekstremt fleksibel og kan leveres i forskellige udgaver med flere tandtyper og flere forskellige typer ”pakkehjul” alt afhængig af jordtype og forhold i øvrigt. Hvis det ønskes, kan hele enheden monteres med et uafhængigt parallelt ophæng med pneumatisk nedadrettet tryk. Trykket kan reguleres fra kabinen. Selve såenheden kan leveres med 2 principper. Enten udsås i midten af den blotlagte rille eller der udsås i begge sider af rillen. En hydraulisk stenudløser er også en mulighed.

SLY Stripcat 2 kan leveres fra 4 til 16 rækker i både liftophængte modeller op til 6,4 meter og bugserede modeller op til 12 meter.

Læs hele pressemeddelelsen her

Udvalgte nyheder
Seneste nyheder
Arkiv

© FRDK, Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK
Industrivænget 22, 3400 Hillerød
CVR: 25057481