• Jacob Winther Nymand, FRDK

shopFRDK er åben for bestilling af frø

shopFRDK er åben indtil 27. februar for bestilling af frø til tidlig levering. Alt frø der er bestilt og betalt inden denne dato, bliver leveret inden 27. marts 2019. Det er nu 10. sæson shopFRDK sælger frø til medlemmer af FRDK, idet foreningen allerede i 2010 startede med at tilbyde denne ydelse. I 2018 blev der solgt i alt 206 tons.

Adgang til shopFRDK.dk

Yderligere oplysninger hos Jacob W. Nymand, mobil 21 55 27 28 eller e-mail: frdk@skjalm.dk

Salg af både frø og tøj

I de senere år har der været stigende fokus på de fordele, veletablerede efterafgrøder giver. Udover at fastholde kostbare næringsstoffer og modvirke erosion, øger en god efterafgrøde også jordens frugtbarhed og struktur mærkbart.

For at få en god efterafgrøde skal den etableres på det optimale tidspunkt, og det samme gælder for vildtagre.

- Vi har derfor igen i år valgt, at alle vores medlemmer kan købe frø fra det udvidede sortiment allerede her i februar, fremhæver Jacob W. Nymand, shopansvarlig i FRDK.

Udover såvel konventionelle som økologiske frø sælger shoppen forskelligt tøj med FRDK-logo påsyet.

- Man kan også få påsyet navnet på sin gård og sine medarbejdere, hvis man ønsker det, fortæller han.

Undersåning af efterafgrøder

Shoppen sælger efterafgrøder til tidlig levering. Det gælder både konventionelle og økologiske frø. Deriblandt også mange slags kløver til frivillige, kvælstofsamlende efterafgrøder, der også kan udlægges i foråret.

- Flere af vores medlemmer undersår forskellige efterafgrøder i det tidlige forår enten i vintersæd eller i vårsæd.

I OptiPlant projektet blev der testet mange forskellige kombinationer af efterafgrøder. Det gav gode erfaringer med at underså kløver (undtagen rødkløver) og specielt seradel. Seradel er meget lidt vegetativ over jorden, men den har en god roset, der dækker jorden, og den har et godt rodsystem. Seradel producerer kvælstof. Nogle græsser er også gode at underså, men vi har desværre kun rajgræsser i shoppen, da vi ikke har haft succes med at sælge andre græsser. Er du interesseret i andre græsser gennem shopFRDK, så kontakt Jacob W. Nymand på tlf. +45 21 55 27 28 eller på e-mail frdk@skjalm.dk

Tidlig etablering af vildtblandinger

Alle vildtblandingerne fra shopFRDK skal som hovedregel etableres, når jordtemperaturen er omkring 10 grader celsius - typisk lige først i maj.

- Hvis man vil etablere vildtagre og vildtstriber, skal man derfor bestille frøblandingerne allerede nu, konstaterer Jacob W. Nymand.

Karakteristisk for shopFRDK’s vildtblandinger er, at de har flere end 10 forskellige arter af frø, som supplerer hinanden til gode, alsidige afgrøder.

Der er arter, som samler kvælstof. Der er korn, der er kålplanter og vilde urter.

Nogle af blandingerne er kun egnet til vildtagre, der ligger i et år, mens andre er flerårige i helt op til fem år. På den måde kan man etablere det, man har brug for.

Randzoner/vildtstriber giver biodiversitet

Randzoner kan tilsås med shopFRDK’s randzoneblanding Blomstereng, hvis præcise indhold af over 40 arter kan ses på www.shopFRDK.dk. Blandingen er til stor glæde for sommerfugle, insekter og fugle. I vinterhalvåret kan blandingen desuden tjene som føde for diverse vilde dyr i agerlandet.

En anden blanding er Biotop-Mix, som består af over 50 arter.

Tøj og tasker med mere

Udover frø og frøblandinger sælger shopFRDK også 18 forskellige beklædningsgenstande, jakker, veste, T-shirts, sports T-shirts, huer, caps og en rygsæk i farverne blå og sort med påsyet FRDK-logo.

Det er muligt at få eget logo eller gårdnavn på tøjet. Eget logo skal bestilles samtidig med tøjet.

- Første gang, man bestiller tøj, skal man også bestille et broderiprogram, som bruges for at kunne sætte logo, navn og eller gårdnavn på tøjet.

- Dette broderiprogram gemmes af Jysk Emblem Fabrik i årene frem og kan genanvendes år efter år, forklarer Jacob W. Nymand.

Eget logo kan påsys på brystet under FRDK-logoet eller sættes centreret på ryggen eller begge dele. Alt dette skal man tage stilling til ved bestillingen.

Alle deltagere i FRDK’s generalforsamling og fagdag 26. februar kan opleve et udstillingsbord med alle typer tøj, huer, caps og tasker.

Bestilling

Adgang til shopFRDK.dk

Se også: Videoer - shopFRDK vildtblandinger, 31. aug. 2017

Udvalgte nyheder
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Seneste nyheder
Arkiv

© FRDK, Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK
Industrivænget 22, 3400 Hillerød
CVR: 25057481