• Hanne Schønning, FRDK

Forskning: Nyttedyr stortrives ved Conservation Agriculture

Optællinger i i CarbonFarm projektet i starten af maj 2018 cirka ti gange flere overfladelevende springhaler i parcellerne med conservation agriculture sammenlignet med de pløjede parceller, oplyser forskere fra Aarhus Universitet på den kommende Plantekongres.

Resultater på Plantekongres

På næste uges Plantekongres præsenteres nye målinger fra 2018 af antal nytte- og skadedyr på jordoverfladen ved henholdsvis pløjning og forskellige grader af reduceret jordbehandling. Forskerne fra Aarhus Universitet vil fortælle, at der er langt flere nyttedyr i et CA-system end hvor der pløjes. Ikke overraskende, men godt at få det fastslået med seriøs forskning!

Læs mere i onsdags udgaven af Effektivt Landbrug

Desværre er det vist kun abonnenter, der kan læse hele artiklen!

Udvalgte nyheder
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Seneste nyheder
Arkiv

© FRDK, Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK
Industrivænget 22, 3400 Hillerød
CVR: 25057481