• Hans Henrik Pedersen, projektchef, FRDK

Joel Williams - Sæt fokus på jordens biologi – Optakt til fagdag 26. februar


Efter årtiers fokus på jordens kemi og på jordens struktur er der en stigende erkendelse af, at jordens biologi har stor betydning for både planters sundhed og for deres produktivitet. FRDK har til vores fagdag invitereret engelsk/canadiske Joel Williams til at introduceres os til det forunderlige samspil, der er mellem planter og jordens mikroorganismer.

Joel Williams er en engageret fortaler for sund biologisk aktiv jord. Han har indledt på blandt andet Groundswell, NoTill on the Plains og nu også snart på FRDKs fagdag. Foto fra www.integratedsoils.com

Hvor er de sunde sædskifter?

Der er ingen tvivl om, at introduktion af handelsgødning i sin tid, har betydet en enorm produktivitets stigning i landbruget, men samtidig har det også betydet at gode landbrugstraditioner, herunder sunde sædskifter, i nogle tilfælde er gået i glemmebogen.

Jordens mikrobiologiske liv

Der er rigtigt meget, vi ikke ved om det mangfoldige mikrobiologiske liv, der er i jorden. Det vil du blive klogere på, hvis du deltager på FRDKs fagdag. Joel Williams vil give to indlæg på dagen. Under temaet ”Sund jord” vil Joel indvie os i samspillet mellem planter og jordens biologi. Ved at forbedre betingelserne for jordens mikroorganismer, kan man med mindre kunstgødning dyrke højtydende afgrøder. Mikroorganismer leverer næringsstoffer til planterne, der til gengæld leverer sukkerstoffer til mikroorganismerne. Et konstant dække af jorden med planter holder gang i det mikrobiologiske liv, der også har stor betydning for ”jordens kulstofopbygning”, der er temaet for det andet indlæg, som Joel William vil give på fagdagen.

Progressive FRDK medlemmer

De to indlæg fra Joel Williams, vil blive suppleret med indlæg fra to progressive FRDK medlemmer Frederik V. Larsen fra Fyn og Hellek Berge fra Telemarken i Norge.

Det fulde program for temadagen kan ses på denne side.

Udvalgte nyheder
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Seneste nyheder
Arkiv

© FRDK, Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK
Industrivænget 22, 3400 Hillerød
CVR: 25057481