• Hans Henrik Pedersen, projektchef, FRDK

Fynsk Landmand trækker CO2 ud af atmosfæren (TV2 Fyn)

"Flere landmænd dropper ploven og skrider direkte til såningen". Dette var indledningen til hovedhistorien i nyhedsudsendelsen på TV-2 Fyn søndag aften.

​TV2s reporter havde været på besøg ved Bent Bertelsen, der var i gang med at så vårbyg med sin nyindkøbte Multiva såmaskine.

Indslaget giver en god introduktion til potentialet ved at dyrke ved Conservation Aagriculture principper. I indslaget er også udtalelser fra Annette Vestergaard, SEGES og Torben Poulsen, der er formand for Centrovice.

Se indslaget fra TV-2 Fyns nyhedsudsendelse søndag d. 14. april kl 19:30 (se her)

TV2 har også bearbejdet indslaget til en artikel med videoklip (se her)

Bent Bertelsen var for nogle uger siden også aktiv i medierne. Bent talte om Conservation Agriculture i Riskærs fredagsbar d. 8. marts 2019 (hør indslaget) Tryk på Play øverst i skærmbilledet, så vil du høre indslaget, der varer 15 minutter og og starter 1 time og 10 min inde i udsendelsen.

"Jorden bliver mere modstandsdygtig mod ekstremvejr - både tørke og store regnmængder. Vi har brug for, at jordens svampeeffekt forbedres. Det sker ved Conservation Agriculture" forklarer Bent Bertelsen i indslaget på TV 2 Fyn

Billeder herover er klippet fra www.tv2fyn.dk

Udvalgte nyheder
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Seneste nyheder
Arkiv

© FRDK, Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK
Industrivænget 22, 3400 Hillerød
CVR: 25057481