• Hanne Schønning, FRDK

FRDKnyhedsbrev nr. 39 har omtale af både afholdte og kommende arrangementer

Der er mange fordele ved at være FRDK medlem, og en af dem er, at du løbende igennem nyhedsbreve ikke kun bliver opdateret på kommende kurser og arrangementer, men også får en konklusion på netop afholdte begivenheder.

Nyhedsbrev

Det seneste nyhedsbrev udkom i går og omhandler blandt andet et arrangement omkring efterafgrøder den 2. oktober på Gyldensten Gods arrangeret af Gartnerirådgivningen. Efterafgrøderne var sået den 15. august i et meget tørt såbed, (jordtype JB 4) efter rug hvor udbyttet var 5,5 tons/ha. Etableringen skete med en Horsch Focus og en slæbeskærs såmaskine. Det var tydeligt at efterafgrøderne stod bedst efter Focus og hvor efterafgrøden havde fået 40 kg N sammen med såning.

God jordstruktur

Annette Vestergaard fra SEGES (billedet) stod i et hul og snakkede jordprofil og rodudvikling samt grubbe bearbejdning, som ofte er nødvendig, da grøntsagsavlerne om nogen, pakker jorden grundigt.

Kvælstoffiksering er vigtig

Vores blanding TerraGold TG 1 Humus stod fint og vil udvikle sig godt hen over oktober måned. shopFRDK var leverandør af de fleste efterafgrøder ved arrangementer. Der var rigtigt meget snak om kvælstoffikserende planter og om hvor gode de var indenfor økologien og Peter Bay Knudsen, der er økologisk grøntsagsproducent på Tåsinge, fortalte, at de kvælstoffikserende planter er uundværlige i det økologiske system. Der var masser af snak om rhizobia, bakterier og samspillet med planten.

Opbakning til FRDK

Jacob Winther Nymand, som var med til arrangementet, fik sagt til afslutning, at deltagerne skulle tage at melde sig ind i FRDK, her kunne de finde inspiration og et fagligt forum at diskutere med øvrige medlemmer. Der blev grinet lidt og sagt nu ikke mere reklame, men grøntsagsrådgiver Karina Frandsen tog ordet og sagde, at det var en rigtig god ide at melde sig ind i FRDK. Gartnerirådgivningen har været medlem i tre år, og de finder stor inspiration fra FRDK og ser gerne et øget samarbejde. FRDK takker for opbakningen.

Læs mere på gartnertidende.dk

Stig Feodor Nielsen, der skriver for Gartner Tidende, var imponeret over det store fremmøde på dagen. Det er et tegn på, at grønsagavlerne har interesse i efterafgrøder og jordens sundhed. Læs Stigs reportage på gartnertidende.dk her

Nyhedsbrev nr. 39

I dagens nyhedsbrev, kan man desuden læse om:

  • Tillykke til Jørn Jørgensen fra Jerslev Sjælland

  • Så starter vi med fremvisning af efterafgrøder

  • Vi er parate til klimavenligt landbrug

  • Pløjefri omlægning af en rødsvingelmark, Kalundborg 8. november

  • OBS! FRDK kursus i Tyskland flyttet til 14.-16. november 2018

  • Opfølgning på tidligere sådemonstration

Flere fordele

Udover 40-50 nyhedsbreve pr. år modtager FRDKs medlemmer seks gange årligt FRDKnyt, som indeholder artikler fra både ind- og udland. De bliver desuden tilbudt rådgivning af eksperter samt deltagelse i erfagrupper og på studieture.

Endnu ikke medlem?

så kan du blive det lige her.

53 visninger
Udvalgte nyheder
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Seneste nyheder
Arkiv

© FRDK, Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK
Industrivænget 22, 3400 Hillerød
CVR: 25057481