• Niels Damsgaard Hansen, FRDK

Mest muligt med mindst muligt

Søren Havgaard Christensen er vært for CarbonFarm projektet, og han har helt klare visioner for det, han vil med sin planteavl. Som nystartet er han selvfølgelig opsat på at være økonomisk bæredygtig, men hans drivkraft er i højere grad at lade naturen gøre mest muligt for at skabe liv og bæredygtigt miljø.

FRDK arrangerer en tur til Vendsyssel med besøg ved Søren Christensen og ved Klitgaard Agro. Se program og tilmeld dig her,

Da der skulle findes værter til det 4-årige CarbonFarm projekt med fire forsøgsværter, blev Søren Havgaard Christensen spurgt som en af de to, der dyrker efter principperne i Conservation Agriculture. - Det sagde jeg ja til, fordi jeg finder det spændende at være med til at dokumentere med valide data hvad, der sker ved at dyrke jorden på den måde, siger han.

- Da der skulle findes værter til det 4-årige CarbonFarm projekt med fire forsøgsværter, blev Søren Havgaard Christensen spurgt som en af de to, der dyrker efter principperne i Conservation Agriculture. - Det sagde jeg ja til, fordi jeg finder det spændende at være med til at dokumentere med valide data hvad, der sker ved at dyrke jorden på den måde, siger han.

Selv går han ind for at bruge mindst muligt til at opnå mest muligt. - Jeg vil bruge så lidt handelsgødning, sprøjtemidler, tilsætningsstoffer og så videre til at opnå gode udbytter. - Samtidig håber jeg at være med til at binde kulstof i jorden fra atmosfærens CO2 og dermed være med til at løse klimaudfordringen. - Og at det så også øger biodiversiteten i form af mere liv i og over jorden og et mere rigt fugleliv, gør det bare endnu bedre, fremhæver han.

79 visninger
Udvalgte nyheder
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Seneste nyheder
Arkiv

© FRDK, Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK
Industrivænget 22, 3400 Hillerød
CVR: 25057481