• Stine Slotsbo, Post. Doc, Aarhus Universitet

Klimaforandringer øger snegleproblemer. FRDK Fagdag 27. februar

Mere nedbør og lunere vintre vil fremme bestanden af snegle. Dog forventer vi også at få flere tørre somre, og det er absolut ikke noget, sneglene bryder sig om. Dyrkningsforhold, der fremmer sneglenes naturlige fjender, vil muligvis også kunne have en god effekt på sneglene.

En agersnegl lægger cirka 500 æg i sit liv, og i Danmark når agersneglen ofte to generationer pr. år, så det kan hurtigt blive til mange. Fotos: Vagn Nielsen, AU Bioscience

En agersnegl lægger cirka 500 æg i sit liv, og i Danmark når agersneglen ofte to generationer pr. år, så det kan hurtigt blive til mange. Fotos: Vagn Nielsen, AU Bioscience

På FRDKs fagdag 27. februar vil jeg redegøre jeg for, hvad vi ved om agersneglenes biologi. Jeg kommer blandt andet ind på, hvor langt en agersnegl flytter sig på en nat, og hvordan den overlever vinteren.

Er snegle bange for løbebiller? Hvor mange æg lægger en agersnegl? Hvordan virker sneglegift, og foretrækker sneglene sneglegift fremfor grønne planter? Disse spørgsmål og mange andre er i sig selv interessante; men også meget relevante, når vi snakker bekæmpelse. Jeg ser frem til at diskutere hvordan, I kan udnytte vores viden om sneglenes biologi til at udarbejde en strategi for at holde sneglene i ave.

FRDKs fagdag 27. februar

Husk tilmelding til vores fagdag, hvor følgende emner også er på programmet:

  • Samdyrkning af afgrøder

  • Skånske erfaringer med omlægning til Conservation Agriculture

  • Betydning af dækmontering på brændstofforbrug og jordpakning

  • Conservation Agriculture som virkemiddel mod kvælstoftab

Se programmet. Tilmelding senest mandag 19. februar til Lisbet Olesen: pr mail eller på telefon 7658 7461.

Udvalgte nyheder
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Seneste nyheder
Arkiv

© FRDK, Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK
Industrivænget 22, 3400 Hillerød
CVR: 25057481