• Hans Henrik Pedersen, projektchef, FRDK

Conservation Agriculture hitter på Plantekongres 2019

Fra de første tilmeldinger til plantekongressen fremgår, at der er størst interesse for at høre Finn Nørbygård tale om håndtering af personlige kriser. FRDK har i samarbejde med Plantekongressen indbudt en international taler, der vil tale om et lige så relevant emne. Den franske landmand Sarah Singla vil tale om, hvordan vi undgår krise for landbrugsjorden. At Sarah ikke er på top 10 over de populæreste indlæg skyldes nok, at hun vil holde indlægget på engelsk (med en charmerende fransk accent)

Landmand Søren Christensen fra Jerslev i Vendsyssel vil på Plantekongressen tale om sine erfaringer med conservation agricutlure herunder, hvorfor der ikke er behov for at sprøjte mod skadedyr.

Landmand Søren Christensen fra Jerslev i Vendsyssel vil under emnet "Giv jorden fred" tale om sine erfaringer med conservation agricutlure, herunder hvorfor der ikke er behov for at sprøjte mod skadedyr.

Af de fire sessioner med Conservation Agriculture på kongressen er de to endt på listen over de de ti mest populære sessioner. Skal du på Plantekogressen så husk, at tirsdagen skal bookes til disse fire CA sessioner:

  • Nr 4. Regenerative and Resilient farming systems (CA erfaringer med Sarah Singlah)

  • Nr 12 På vej med Conservation Agriculture (Nr 3 på top 10) (Annette Vestergaard, SEGES og FRDK landmand Riber Anthonsen, Djursland)

  • Nr. 20: Conservation Agriculture peger ind i fremtiden Debat med indlæg af flere FRDK medlemmer.

  • Nr. 28: Giv jorden fred (Nr 9 på top 10) (Stine Slotsbo og Tina Houlborg, AU-Bioscience og FRDK landmand Søren Christensen, Jerslev)

Pløjefri dyrkning og conservation agriculture vil givetvis også blive nævnt i en række andre sessioner - ikke mindst i session nr 68 "Kulstofopbygning og jordforbedring", hvor Sander Brun, der medvirker i CarbonFarm projektet er en af indlederne.

Se mere:

Udvalgte nyheder
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Seneste nyheder
Arkiv

© FRDK, Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK
Industrivænget 22, 3400 Hillerød
CVR: 25057481