• Hans Henrik Pedersen, FRDK

23. oktober Anne Arentoft, Kysing (Odder). Efterafgrødedemo 2018

Udover parceller med blandinger fra shopFRDK vil vi ved dette besøg se et par marker med Anne Arentofts egne efterafgrødeblandinger. Vi vil også se på vildt- og blomsterafgrøder, der blev etableret i foråret. Vi vil diskutere, hvordan kraftige vildtafgrøder og blomsterblandinger kan omlægges uden jordbearbejdning.

Anne Arentoft såede i foråret i en mindre mark tre vildt- og blomsterblandinger. Flere arter er nu meter høje. Fotos er fra 19. september.

Mødested: Kystvejen 250 Kysing 8300 Odder (kort)

Tid: Vi starter introduktionen kl. 13:00 d. 23. oktober. Vi vil køre til markerne med efterafgrøder. Fremvisning forventes at vare et par timer.

Alle er velkomme.

Del meget gerne arrangement på FaceBook. Her kan du også meddele, at du deltager

Dette er et ud af otte efterafgrødearrangementer ved FRDK medlemmer. Se liste

Parcellerne Efterafgrødeparcellerne er sået direkte d. 21. aug. i vinterbygstub. med en Horsch Pronto skiveskærsmaskine. Væksten af efterafgrøder i parcellerne er præget af konkurrence med spildkorn og ukrudt.

Annes egne efterafgrødeblandinger

Vi vil se marker med nogle af Anne Arentofts spændende blandinger. Herover ses to blandinger. Den ene indeholder blandt andet solsikke, hør og perserkløver, Den anden indeholder sandhavre, honningurt, vikker og boghvede. Disse efterafgrøder er sået midt i august med en Horsch Joker tallerkenharve. Fotos Anne Arentoft d. 13. oktober 2018

De kraftige vildt og blomsterafgrøder, der ses øverst på denne side vil på demonstationsdagen blive forsøgt vækststandset med en italiensk Soldo knivtromle, der venligt er udlånt af Aarhus Universitet, Food Science. På forskningscenter Årslev er tromlen de seneste par år blevet benyttet til at tromle efterafgrøder før plantning af kål og af andre grøntsager. Foto: Astrid Bergmand, AU.

Partnere for dagen Anne Arentoft er LMO og Aarhus Universitet Food Science

Dette er et ud af otte efterafgrødearrangementer ved FRDK medlemmer. Se liste

92 visninger
Udvalgte nyheder
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Seneste nyheder
Arkiv

© FRDK, Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK
Industrivænget 22, 3400 Hillerød
CVR: 25057481