• Jacob Winther Nymand, FRDK

Efterafgrøder ved Nørbys Grønsager - vinder af konkurrencen Danmarks bedste økologisk efterafgrøder

Tillykke til Ole Nørby fra Magleby på Stevns. Ole blev på økologikongressen i november 2017 kåret som vinder i en konkurrence om at dyrke Danmarks bedste økologiske efterafgrøder. Frøene til disse efterafgrøder er købt i shopFRDK.

Terragold blandingen ved Ole Nørby var veletableret og havde opnået en god dækning af jorden. Efterafgrøden blev etableret allerede i slutning af juni efer høst af hvidløg.

Billedet herover og de følgende to billeder er taget af Ole Nørby 5. oktober 2017. Terragold Humus Bio blandingen var veletableret og havde en god dækning af jorden efter etablering i slutningen af juni 2017 efter høst af hvidløg. Blandingen består af 15% foderært, 15% Alexandrinekløver, 15% Serradel, 15% Honningurt, 20% Boghvede og 20% Sommervikke.

Blandingen Øko Solara er udviklet til kartoffelsædsifter og indeholder: 40% Blå Bitterlupin 20% Boghvede 20% Olieræddike 10% Foderært, 5% Honningurt, 5% Alexandrinerkløver.

Blandingen Øko Solara var også veletableret. Denne blanding er udviklet til kartoffelsædskifter og indeholder 40% Blå bitterlupin, 20% Boghvede 20% Olieræddike 10% Foderært, 5% Honningurt og 5% Alexandrinekløver.

Den lovpligtige efterafgrødeblanding med honningurt og gul sennep var længe om at komme i gang, men den tog pludselig fat, da den formodentligt fangede noget dybereliggende kvælstof.

Dommerne i konkurrencen lagde i deres vurdering vægt på, om efterafgrøderne var veletablerede og levede op til de definerede ønsker, som de tre nominerede landmænd havde stillet til deres efterafgrøde. Fra venstre. Sven Hermansen, SEGES Økologi, Ole Nørby og Hanne Lakkenborg Kristensen, Aarhus Universitet. Billedet herover er lånt fra Økologisk Landsforening.

Læs om konkurrencen og se en video med besøg ved de tre nominerede landmænd i Økologisk Landsforenings nyhed.

Tilføjelse 14. december.

Ole Nørby har i dag til Landbrugsavisen forklaret, hvordan han bruger efterafgrøder som en kvælstoffabrik. "Efterafgrøder skal plejes lige så godt som rigtige afgrøder". Læs artiklen: "Efterafgrøderne giver 200 kg kvælstof til grønsagsmarkerne"

Vi håber, at Ole Nørby også fremover vil handle i shopFRDK.dk, hvor vi tilbyder et stort udvalg også af økologiske efterafgrødefrø. shopFRDK holder åbent i to omgange hvert år. Første runde i 2018 starter i februar Følg med på www.shopfrdk.dk

167 visninger
Udvalgte nyheder
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Seneste nyheder
Arkiv

© FRDK, Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK
Industrivænget 22, 3400 Hillerød
CVR: 25057481