• Niels Damsgaard Hansen

FRDK-nyt november udgave


FRDK-nyt November 2017

"Men før efteråret 2015 tog han, hvad han selv kalder en kold tyrker.- Ploven blev udskiftet med en Claydon såmaskine, der også kan placere gødning og så frø i samme overkørsel, siger han om den store beslutning. Dermed var det nye tider på de 250 hektar, hvoraf de cirka 200 hektar er ejet.

Læs et portræt med familen Vennevold, Hustedhede ved Skjern i den nyeste udgave af FRDK nyt, hvor der også er flere andre interessante artikler.

Artikler i FRDK-nyt november 2017 udgaven.

  • Sådan - endelig skete det! Leder v. næstformand Søren Ilsøe Efter alt at dømme vedtager EU i sin nye klimaaftale at bruge lagring af kulstof i landbrugsjordensom som et virkemiddel til at nå klimamålene

  • Conservation Agriculture - en interessant ide Forsker Rasmus Ejrnæs har næsen fremme i debatten om landbrug og natur. Han mener, at naturen har trange kår i Danmark. Hvis der skal være plads til rig natur i Danmark, er vi nødt til at være sparsommelige med den plads, vi selv bruger til landbrug,skovbrug og byer. I den sammenhæng finder han pløjefri dyrkning og Conservation Agriculture meget interessante - også som tiltrængt udfordring til økologisk dyrkning.

  • Sår vinterhvede direkte i rajgræsstub Rasmus Bønløkke på Djursland er nu gået over til fuldstændigt at køre no-till, og i dette efterår har han forsøgt sig med at så hvede direkte i stubben efter høst af rajgræs. Det er gået over alt forventning og har været det bedste, der er sået i år

Rasmus Bønløkke i vinterhvedemark etableret efter rajgræs

Rasmus Bønløkke i vinterhvedemark etableret efter rajgræs. Artikel og foto: Michael Erlang-Nielsen, planteavlskonsulent, Djursland Landboforening

Annoncørartikler:

  • Skræddersyede redskaber til alle (F16 Smedjen) Nogle drømmer om at bygge nye maskiner eller påbygge løsninger på dem, man i forvejen har til pløjefri dyrkning. Men for de fleste er det ikke muligt, fordi man ikke har hverken den fornødne viden eller værksted til at gøre det. Men det har smedemester og pløjefri landmand Jørn Jørgensen fra F16 Smedjen Læs artikel

  • Kverneland 6 meter u-drill Mikael Bangsgaard Kristensen i Harring på Thy driver i alt 630 hektar og har gode erfaringermed sin Kverneland u-drill såkombination. Læs artikel

  • Nyheder fra LEMKEN I 2016 gennemførte det anerkendte tyske fagtidsskrift Profi en stor sammenlignende test af dybdekultivatorer i to dele. Lemken var kom stærkt ud – som du kan læse mere om her. Læs artikel

Får du ikke vores blad, så kan du lige her blive medlem, og der vil ikke gå mange dage, før bladet ligger i din postkasse. ​

384 visninger
Udvalgte nyheder
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Seneste nyheder
Arkiv

© FRDK, Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK
Industrivænget 22, 3400 Hillerød
CVR: 25057481