• Niels Damsgaard Hansen

FRDK-nyt september udgave


"Jeg kan ovenpå den erfaring konstatere,at vi intet får ud af at harve til vårsæden andet end omkostninger.- Desuden passer vi bedre på livet i jorden, når vi bearbejder den så lidt som muligt.Derfor satser jeg på, at vi fremoverskal så alt vores vårsæd direkte, siger Henrik Oldenbjerg . Men han mener, at forudsætningen for at kunne gøre det er en sund jord med en god struktur.

Læs et portræt med Henrik Oldenbjerg Langeland og mange flere interessante artikler i den nyeste udgave af FRDK nyt

Artikler i FRDK-nyt september 2017 udgaven.

 • FRDK mod nye mål Leder v. Formand Henrik Terp

 • Konstant plantedække beskytter jorden Verden over er der behov for at beskytte jorden mod såvel store mængder nedbør som tørke - og mest effektiv er et konstant plantedække, viser en ny rapport fra USA

 • Direkte såning bedst til vår- og efterafgrøder (virksomhedsportræt) Henrik Oldenbjerg driver 900 hektar på Langeland og har i mange år praktiseret pløjefri dyrkning. Nu har han erfaret, at vårsæd og efterafgrøder skal sås uden forudgående jordbearbejdning

Efterafgrøder, skal de sås hurtigst muligt efter mejetærskeren. Tak til Arne Gejl, Stroco Agro for foto fra høst ved Henrik Oldenbjerg.

 • No-Till skal revolutionere verden Det globale perspektiv fordrer handling ifølge Amir Kassam, der er tilknyttet FAO og som holdt indlæg på Groundswell No-Till dagen 29. juni måned

 • Udsæt såningen og halvér dit ukrudt Lars B. Andreasen,specialkonsulent, Landbo Limfjord Det er blevet moderne at så vintersæden tidligt, men er det nu altid klogt? Ikke, hvis der er problemer med græsukrudt

 • Jægerne ønsker stor biodiversitet Det ser ud til, at pløjefri dyrkning og Conservation Agriculture kan noget helt særligt med hensyn til biodiversitet. Ikke mindst i kombination med markvildtlav. Men desværre mangler der solid dokumentation og mere viden på nuværende tidspunkt, mener Claus Lind Christensen, formand for Danmarks Jægerforbund

 • shopFRDK vildtblandinger skaber liv Agerhøns, råvildt, harer og masser af andet liv stortrives i Karlslunde 30 km fra Rådhuspladsen i København, fordi Torben Bay Jørgensen skaber gode forhold for biodiversiteten med sit dyrkningssystem og sine vildt-tiltag

 • Efterafgrøder på sandjord Christian Hansen, specialkonsulent, SAGRO SAGRO vil udvikle effektive blandinger til sandjord, som giver merværdi til jorden

Fra venstre: vårbyg, rug vikke og markært.Efterafgrøder på sandjord ser ofte ikke ud af meget over jorden, men der kan være en betydelig rodvækst under små planter. Trævlerødder på græs og korn skaber struktur i jorden. Kvælstoffikserende arter skaber liv i jorden. Foto: Christian Hansen, SAGRO

Fra venstre: vårbyg, rug vikke og markært.Efterafgrøder på sandjord ser ofte ikke ud af meget over jorden, men der kan være en betydelig rodvækst under små planter. Trævlerødder på græs og korn skaber struktur i jorden. Kvælstoffikserende arter skaber liv i jorden. Foto: Christian Hansen, SAGRO

Annoncørartikler:

 • Farvel til plov, harve og ukrudt (Rimmerhus / Claydon) På Mollerup Storgaard nær Silkeborg har en ny Claydon såmaskine på kort tid givet store besparelser i både tid og penge. Og ukrudtet holder sig tilsyneladende væk Læs artikel

 • Horsch såteknik til alle behov (Stoco-Agro) Uanset om man er til såning direkte i stub, efter harve eller efter plov har Horsch et seriøst bud på effektivt grej til såning af afgrøderne Læs artikel

Får du ikke vores blad, så kan du lig her blive medlem, og der vil ikke gå mange dage, før bladet ligger i din postkasse. ​

122 visninger
Udvalgte nyheder
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Seneste nyheder
Arkiv

© FRDK, Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK
Industrivænget 22, 3400 Hillerød
CVR: 25057481